I går på Financial Careers forum på Reddit postade en användare som heter / u / unfoldcareers några användbara råd för arbetssökande. ”Jag har granskat och visat tusentals återupptagningar,” / u / unfoldcareers skriver ”och jag delar mitt föredragna CV-format … tillsammans med mitt bästa CV-tips.”

Affischen noterar att ”dåligt CV-format” leder de flesta för att få lite eller inget svar på sina arbetsapplikationer. För att hjälpa nuvarande jobbjägare skapade / u / unfoldcareers en gratis CV-mall som kan laddas ner via Google Dokument.

Reddit-posten innehåller i sig ett antal användbara tips. För att göra ett bättre CV bör du:

  • Var exakt. Tala inte i allmänna termer, men ta med specifika tal och mätvärden. I stället för att säga, ”Var topp säljare i mitt företag” notera hur många som var på säljteamet, hur mycket bättre har du utfört än alla andra, och hur länge.
  • Betona påverkan. Enligt / u / unfoldcareers fokuserar alltför många på deras prestationer när de verkligen bör betona den inverkan de haft på deras företag eller lag.
    Håll dig till en sida – om du verkligen inte har årtionden erfarenhet.
  • Gör det skannbart. ”En anställningschef kommer att granska ditt CV i cirka 10 sekunder eller mindre,” skriver / u / unfoldcareers. Var säker på att de kommer att kunna skanna all viktig information snabbt.
  • Förklara luckor. Lämna inte ett mysterium. Om du tog ledigt tid för att vara hemmaförälder, säg det.
  • Ta bort ”objektiva” linjen. Det är irrelevant. (Jag gjorde en mycket liten anställning för vår familjes lådafabrik. Jag förstod aldrig varför folk satte ett mål på sitt CV.)
  • Ta bort referenser. Det är bra att skapa ett separat dokument som innehåller dina referenser så att du kan ge dem om du är frågad, men ta inte med dem på själva CV.